Brazilski projekt u kojem je korišten asfalt s dodatkom gume (Asphalt Rubber) osvojio je IRF-ovu Globalnu nagradu za postignuća u području cesta za 2012. za gospodarenje održavanjem

11.11.2012
Međunarodna cestovna federacija (IRF) odabrala je Brazil, vladu države Rio de Janeiro kao dobitnika njene nagrade za Gospodarenje održavanjem u 2012. godini. Nagrada je dodijeljena projektu održavanja koji je, po prvi put, koristio asfalt s dodatkom gume za strukturno presvlačenje i za završni sloj.

Projekt je nominiran zajedničkim trudom tri subjekta koja su vrlo dobro upoznata s projektom: Consulpav International, Rubberized Asphalt Foundation, and Arizona State University.
Država Rio de Janeiro je zaslužila to posebno priznanje IRF-a jer je bila proaktivna u primjeni nove tehnologije za rehabilitiranje jako oštećene ceste RJ122. Prije poduzimanja te zahtjevne zadaće, oni su pomno proučili novu tehnologiju i uspostavili visoki stupanj kontrole kvalitete kako bi smanjili mogući rizik od nekorektnog korištenje nove tehnologije. Oni su zatražili, i dobili, značajnu pomoć od mnogih priznatih stručnjaka za asfalt s dodatkom gume.   

Kontakt

Hrvatsko asfaltersko društvo
Adresa: 10000 Zagreb, Mihovljanska 6
Tel. 385 (1) 604 0265
Fax. 385 (1) 604 0266
E-mail: info@h-a-d.hr